NUTRIGO

NUTRIGO – A csalik új dimenziója. Kövön nem marad. Itt a változás ideje.

          A csalik készítése számomra egy nehezen leírható dolog. Talán nem is telik el úgy egy nap sem, hogy ne gondolkoznék azokon a dolgokon, hogy miként táplálkoznak, emésztenek a halak, vagy bármivel, ami ezzel összefügghet. A hobbiból munka lett, ami egyre jobban leköt és szórakoztat. Talán ezért is lépek újra és újra olyan utakra, ami az ismeretlenbe tart. Igyekszem minden alkalommal valami újat felfedezni. Immáron több, mint 20 esztendeje foglalkozom csaligyártással. Ez idő alatt olyan kivételes nyersanyagokat ismertem meg, amelyek a halak számára meglehetősen vonzóak. Termékeim sikerességét meghatározza az anyagok természettel való szoros kapcsolata, ezért a hozzávalók nagy részét saját laboratóriumomban, természetes anyagok lepárlásával és kivonatával nyerem. Az LK Baits termékei egyediek, innovatívak és egy részt tartalmaznak az életünkből is. Büszke vagyok fejlesztő csapatomra, mivel az én őrült ötleteim elfogadására nem mindenki képes. Ehhez több kell, mint „horgász bolondság“, vagy fanatizmus. A gyártás vezetője, Martin Hájek egy olyan tapasztalt ember, akivel örömmel osztom meg a gondolataimat. Úgy tűnik, hogy a bojli valóban a pontyhorgászat legsikeresebb csalija. Tisztán emlékszem a kezdetekre, amikor több horgászvízen elsőként használtam bojlit. Számunkra akkor úgy tűnt, mintha felfedeztük volna az egész világot. A bojlival való horgászat hihetetlenül eredményes volt. A különbség, amit a többi csalival szemben jelentett, nagyon kimagasló volt. Azonban ahogy telt az idő, a „varázsgolyókat“ folyamatosan fejleszteni kellett. Különféle halliszteket, természetes aromákat, kivonatokat és egyéb hozzávalókat használtunk fel. A bojligyártás és fejlesztés meglehetősen rövid idő alatt egy óriási BOOM-on ment keresztül. Aki rendszeresen kimagasló eredményeket akart produkálni, annak a legkiválóbb adalékokat kellett felhasználnia. Hosszú éveket töltöttünk azzal, hogy olyan stabil csalikat készítsünk, amelyek a halakra az újdonság erejével hatnak, attraktívak és eredményesek. Tudom, hogy ez egy nagyon vakmerő és bátor dolog, de aki nem álmodik szépeket, az olyan, mintha nem is élne.

          Az LK Baits fejlesztőgárdája hosszú időn át tartotta titokban a NUTRIGO nevű termékét. Eltartott néhány évig, amíg az utolsó elemet is a helyére raktuk, de higyjék el, megérte a várakozást. Tudtuk azt, hogy egy komplex csali van a kezünkben, ami sikeresebb lehet bármilyen bojlinál, és minden horgászvízen megállja majd a helyét. Egy termékbe zárni minden igényünket, amely csak kiváló hozzávalókat tartalmaz, nem volt egyszerű feladat. Kidolgozni egy olyan technológiát, ami nem rontja le ezeknek az anyagoknak a minőségét, szinte lehetetlen volt, de mi nem adtuk fel az álmunkat. Őszintén be kell vallanom, hogy a kezdeti fázisban a NUTRIGO gyártása meghaladta a technikai, és sajnos az anyagi lehetőségeinket is. A NUTRIGO előállítási folyamatához a gyártósoron sok mindent meg kellett változtatnunk, ami nyilván rengeteg időt is felemésztett. Folyamatosan teszteltünk, amíg minden úgy működött, ahogy azt szerettük volna. Az idő telt, és a NUTRIGO évről-évre közelebb került végső alakjához. Az elképzeléseinkhez apró lépések és rögös utak vezettek. Jelenleg 2020-at írunk, amikor is a NUTRIGO immár megfelel az elvárásunknak, és bízunk abban, hogy sokban túlszárnyalja az eddig forgalomban lévő csalikat.

Hölgyeim és uraim, kapaszkodjanak a botjaikba! A NUTRIGO megérkezett!!

 

A NUTRIGO tulajdonságai, felhasználása és előnyei

 • Egy darab NUTRIGO 50x atraktívabb, mint egy golyó bármely minőségi bojliból, ezért a halak figyelmének felkeltéséhez nagyon kis adag is elegendő.
 • A NUTRIGO egy folyékony maggal rendelkezik, amelyet tiszta, természetes kivonatok alkotnak.
 • A NUTRIGO-t nem lehet semmilyen más, jelenleg ismert csalihoz hasonlítani, mivel többszörös csalogató erőt hordoz magában. Elegendő pár darab, amivel a halak étvágyát fokozhatják.
 • A NUTRIGO-t a kisebb revíreken magában is alkalmazhatják. Magas árából kifolyólag ajánlatos a már jól bevált keverékekhez adagolni, amivel az etetést többszörösen feljavíthatják.
 • Minél több NUTRIGO-t használnak fel, annál erősebb természetes jelzést küldenek a vízbe, és ezáltal több esélyük lesz a halak figyelmének felkeltésére, valamint a kapás elérésére is.
 • Miután a halak ettek a NUTRIGO-ból, és a NUTRIGO külső rétegét elfogyasztották, felszabadul a csali belsejében található anyag. Ez pedig köszönhetően a halak a mozgásának és légzésének, a halak a légzőszerveikből kiáramolva olyan táplálék jelezéseket juttat a vízbe, ami a többi hal érzékszerveit is stimulálni kezdi.
 • A NUTRIGO külső rétegét megbontva gyorsíthatják a reakciót (a gyorsabb hatás elérésének érdekében egypár darab csalit fúrjanak-, vagy lyukasszanak át fűzőtűvel, vagy fúróval).
 • A különféle rétegek folyamatosan reagálnak egymással, ezért a NUTRIGO változtathatja az állagát, illatát és a színét is.
 • A NUTRIGO belsejében olyan reakciók is felléphetnek, amely által a folyadék a felsőbb rétegekbe kerül, vagy akár a külső réteget is befedheti.
 • A NUTRIGO oldódási ideje függ a víz hőmérsékletétől és a halak „támadásaitól“.
 • A NUTRIGO átmérője nem állandó, nagyjából 22-24mm
 • Mivel ez egy 100%-os természetes anyagokat tartalmazó termék, amelyben nagyrészt kivonatok, természetes anyagok, aminosavak találhatóak, kérjük, hogy árnyékban és sötét helyen tárolják.

NUTRIGO

A NUTRIGO-t egy kivételes technológiával készítjük, ami az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően nem csökkenti a felhasznált hozzávalók minőségét.

 

NUTRIGO Bloodworm

Az édesvízi halak számára talán nem létezik finomabb falat, mint az élő szúnyoglárva. Laboratóriumunkban a szúnyoglárvákból sikeresen nyerhetünk folyadékot és ellenálhatatlan illatanyagú kivonatot, amelyet egy speciális eljárásnak köszönhetően a NUTRIGOBA applikálhatunk. Ezután már csak a többi fontos hozzávalóval kell reagálnia a szúnyoglárva kivonatnak. A NUTRIGO Bloodworm kiválóan alkalmas olyan vizeken, ahol az aljzatot vastag iszapréteg borítja, de más jellegű helyeken is eredményesen használható, mivel a halakba a szúnyoglárvából kibocsátódó jelzés nagyon erősen bekódolódott. Egy marék ebből a csaliból olyan mennyiségű táplálék jelzést tartalmaz, amely megegyezik néhány kilogramm élő szúnyoglárvával.

Ezt a csalit felhasználhatják önmagában is, vagy kiegészítésként a már jól bevált halas – húsos – fűszeres alapú etetési receptekhez is. Kiválóan kombinálható a Spice Shrimppel. Egész évben felhasználható.

Egy darab csaliban olyan mennyiségű kivonat található, amely megfelel 300gr szúnyoglárvának.

NUTRIGO Coco

Ez egy magas energiatartalmú tejes bomba, amely különféle savakat, proteineket, csokoládét, karamellt, Stévia cukerné kivonatot és több, más különféle hozzávalót tartalmaz. A NUTRIGO Coco a vízben olyan szénhidrát jelzést ad, amelyet a halak energiaforrásként érzékelnek, és kiváltképp ívási időszak előtt, vagy a téli hónapokban meglehetősen pozitívan kezelnek. A NUTRIGO Coco a gyártási folyamat során olyan tej alapú baktérium kezelést kap, amelynek során specifikus reakciók jönnek létre. Ebből adódóan a halak ezt a csalit már nagy távolságból is képesek érzékelni. A NUTRIGO Coco belsejében egy olyan anyag található, amelyet több hónapnyi lassú kivonással nyertünk kókuszdió és alkohol felhasználásával.

Ezt a csalit felhasználhatják önmagában is, vagy kiegészítésként a már jól bevált édes-tejes-fűszeres alapú etetési receptekhez is. Kiválóan kombinálható a G-8 Pineapple-vel, Wild Strawberryvel és a Compot NHDC-vel. Egész évben felhasználható.

NUTRIGO Mango

A gyümölcsös alapú csalik az egész világon több alkalommal is bizonyítottak, és több ezer ponty csábult már el az ilyen ízekre. Mi történhet, ha egy csali gyártásakor valóban magas koncentrációjú trópusi gyümölcskivonatot használunk fel, ami ráadásul a többi hozzávalónak köszönhetően folyamatosan változtatja az aromáját? Létrejön egy univerzális csali, amelyet olyan szituációkban használhatnak fel a legjobban, amikor a halakat a lehető leggyorsabban az etetési helyre kell csalogatni. Ez egy trópusi bomba, amely lágy mangóolajat tartalmaz. Ez a halak számára egy exkluzív, új illat, ami minden víztípuson sikerrel alkalmazható.

Ezt a csalit felhasználhatják önmagában is, vagy kiegészítésként a már jól bevált édes-gyümölcsös-fűszeres alapú etetési receptekhez is. Kiválóan kombinálható a G-8 Pineapple-vel, Purple Plummal és a Compot NHDC-vel. Egész évben felhasználható, de legjobban a téli és nyári hónapokban fejtheti ki hatását.

NUTRIGO Peper

Senki nem tudja miért, de a bors történelmileg és statisztikailag is minden odők legjobb csípős „aromája“. Speciális technológiánknak köszönhetően a gyártási folyamatok során a világ legjobb borsaiból nyert koncentrátumokat használhatjuk fel. A tesztek során valóságos sokk ért bennünket, amikor a pontyok az egyik borsos NUTRIGO-t a másik után törték fel, hogy a belsejében található csípős folyadékhoz jussanak, amelyet a már jól ismert folyékony adalékunkban, az All Amino Nutric-ban oldottunk fel. Hihetetlen kombináció.

Ezt a csalit felhasználhatják önmagában is, vagy kiegészítésként a már jól bevált húsos-halas-fűszeres alapú etetési receptekhez is. Kiválóan kombinálható a Peperinnel, Chilli Squiddel és a Sea Fooddal is. Egész évben felhasználható, kifejezetten kapitális halak horgászatához.

NUTRIGO Plumberry

Minden mag, gyümülcs, termés, ami a vízbe hullik, a halak számára könnyen hozzáférhető táplálékot jelent, amelyeket természetes jelzések alapján keresnek. Ebbe a csaliba ezeket a jeleket applikáltuk! A NUTRIGO Plumberry szilvamagból készült olajat tartalmaz, amelynek csodálatos mandulás-marcipános illata van. Ez a folyékony anyag egyetlen darab csaliban olyan mennyiségben fordul elő, mint ami egy kilogramm szilvamagban található. A NUTRIGO Plumberry a többi különféle adaléknak és hozzávalónak köszönhetően nagyon vonzó csali a pontyok és amúrok számára.

Ezt a csalit felhasználhatják önmagában is, vagy kiegészítésként a már jól bevált húsos-halas-fűszeres alapú etetési receptekhez is. Kiválóan kombinálható a Purple Plummal és a Wild Strawberryvel is. Egész évben felhasználható.

NUTRIGO Plankton

Ez egy enyhe, észrevétlen természetes plankton aroma, amelyet kúszónövények és daphniák kivonatával kevertünk. Mindezt feloldottuk az édesvízi és tengeri rendszerekben található bentikus organizmusok lúgjában. Igen, ez a NUTRIGO Plankton! Hihetetlen természetes erejű csali, amely a halakat nagy távolságból az etetés közelébe csalja. Mindenhol a kedvencükké válik majd, ahol kagylók, csigák, kagylók és más fenéken élő élőlények nagy számban előfordulnak.

Ezt a csalit felhasználhatják önmagában is, vagy kiegészítésként a már jól bevált húsos-halas-fűszeres alapú etetési receptekhez is. Kiválóan kombinálható a Peperinnel, Mussellel és a Nutric Aciddal is. Egész évben felhasználható.

A NUTRIGO egyes rétegeinek leírása

FISH ACTIV – A Nutrigo belső rétegei a vízbe érést követően azonnal aktiválódnak, a csali körül változik a kémia-jelzés, és a széles környezetbe táplálék információk kerülnek egy nutrikusan gazdag élelmiszerről. A természetes hozzávalók mellett a FISH ACTIV rétegbe egy olyan speciális aminosav keverék került, amely az ízfokozókkal közösen a halak szagló és ízlelő sejtjeit aktiválja.

HNV PROFIL –  Ez egy speciálisan kiegyensúlyozott tápanyagréteg, amely fokozatosan szabadul fel a vízben, szilárd NUTRIGO alapot képez, és mindenekelőtt az enzimatikus folyamat szerves részét alkotja. A HNV PROFIL csak a legjobb összetevőkből áll, mint például tejfehérjék, bentosz, plankton, gyógynövénykivonatok, halkivonatok és szénhidrátok.

ENZYM PROCESS – Ez egy  vékony réteg, amely csak kis idővel a beérés után kezd reakcióba. Ekkor enzimatikus reakciót vált ki a NUTRIGO-n belül, és olyan természetes jelet bocsát ki, amelyet a halak nagyon jól ismernek a természetes környezetből, és könnyen hozzáférhető tápláléknak tekintik. Maximálisan felgyorsítja az emésztési folyamatot és a halakat a NUTRIGO ismételt fogysztására készteti.

ORGANIC NUTRIC - Természetes anyagokból készült folyékony mag, amely a halakat szaglás és az ízérzés révén ingerli. Az ORGANIC NUTRIC lassan szabadul fel a csaliból, így a NUTRIGO nagyon hosszú ideig vonzó a halak számára. Ha NUTRIGO-t a halak megeszik (a rétegek megtörnek), a jel azonnal továbbterjed és a környéken lévő összes hal felfigyel a vízbe került jelzésre!

Jaroslav Svoboda Jaroslav Hruška Ed Skillz

 

LUKÁŠ KRÁSA

Blok souvisejících produktů

 

Boilies LK Baits - Lukáš Krása

LK Baits - Lukáš Krása egy tősgyökeres cseh vállalkozás, amely pár éves működése alatt a bojligyártásban és fejlesztésben az európai piac élvonalába került. Természetesen az LK Baits márkanévalatt a bojlin kívül még sok más minőségi horgászfelszerelés gyártásával is foglalkozik. Elsősorban az úszós, feederes és pontyhorgászatra specializálódtunk. A TopRestart, ReStart és Euro Economic bojlik pár év leforgása alatt nagy sikert arattak. A bojli azonnali és hosszútávú hatással bír, melyek segítségével horgászaink hihetetlen mennyiségű és méretű pontyokat fogtak.

Kapcsolat

Lukáš Krása - LK Baits
Pardubická 1734
535 01 Přelouč

Hé-Pé:
8:30 - 17:00
szombat:
8:30 - 15:00

Hé-Pé:
8:30 - 17:00
szombat:
8:30 - 12:00